WAKAF BAIK PULIH RUMAH PALESTIN 2021


Projek Baik Pulih Rumah dan Kemudahan Tenaga Solar di Palestin


Kementerian Kerja Raya Palestin menyatakan bahawa terdapat 79,000 rumah perlu dipulihkan atau dibina semula dan 125,000 rumah baru perlu dibina bagi mengatasi krisis perumahan di Semenanjung Gaza.
Aman Palestin bekerjasama dengan Kementerian Kerja Raya, melaksanakan projek membaik pulih rumah keluarga miskin dan yang berpendapatan rendah. Rumah-rumah tersebut akan dibuat pengubahsuaian, penambahan kemudahan tenaga solar dan baik pulih infrastruktur.
Projek ini dapat membantu keluarga miskin pada musim sejuk dan musim panas dengan melindungi mereka daripada sinar matahari dan mencegah kebocoran air hujan. Ia akan dilengkapi dengan bilik mandi dan dapur yang selamat serta sihat, selain sistem tenaga solar yang dapat menampung masalah kekurangan tenaga elektrik apabila berlakunya sekatan.


=============================


Sebanyak RM4,900,000 diperlukan bagi membaik pulih 140 buah rumah dengan anggaran kos RM35,000 sebuah rumah (RM30,000 Baik Pulih, RM5,000 Tenaga Solar)


(140 buah rumah ini adalah perancangan sebelum perang Saiful Quds terjadi, kini pastinya lebih banyak rumah perlukan baik pulih)Aman Palestin membuka peluang untuk bersama kita mengajar ganjaran wakaf di bumi Palestin yang diberkati. Sumbangan wakaf dibuka seperti berikut:


✅ Wakaf RM500 (1 Lot)

✅ Wakaf RM50

✅ Wakaf RM10


Daripada Abu Hurairah RA, bahawa Rasulullah SAW bersabda:

"Apabila mati seorang manusia, terputuslah daripadanya amalannya kecuali tiga perkara: Sedekah jariah atau ilmu yang dimanfaatkan dengannya atau anak yang soleh yang mendoakan baginya." (HR Muslim)


Ayuh bersama kita bantu rakyat Palestin!


MAKLUMAN PENTING: Pembayaran sumbangan hanya boleh dilakukan melalui sistem Perbankan Dalam Talian (Billplz), sila tekan bank pilihan anda dalam ruangan Kaedah Sumbangan sebelum meneruskan pembayaran.

Whatsapp resit sumbangan anda ke nombor berikut untuk mendapatkan perkembangan terkini projek bantuan Aman Palestin:

019-335 7019
USTAZ AHMAD NU'MAN MAZLAN
Pengurus Cawangan Temerloh
Aman Palestin Berhad


Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

PILIHAN SUMBANGAN

Pilihan Kuantiti Nilai (RM)
Wakaf Baik Pulih Rumah Palestin - RM500 (1 Lot)
Wakaf Baik Pulih Rumah Palestin - RM50
Wakaf Baik Pulih Rumah Palestin - RM10
Hadiah Raya - RM150
Dana Hadiah Raya - RM10
Zakat - RM50
Zakat - RM10
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Perkhidmatan Peniaga (RM)

BUTIRAN PENYUMBANG

BUTIRAN SUMBANGANMaklumat Organisasi

Aman Palestin Berhad (719871-K)
temerloh@amanpalestin.net
+60193357019